Bejelentés


 EMO & SCENE  Akik emok vagy scenek azoknak itt a helyük! ;) 


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Menőségből lett öngyilkos az emolány
A tizenhárom éves tinédzser az emeletes ágyra akasztotta fel magát, nem sokkal azután, hogy hivatalosan is emo vált belőle. Kedvenc együttese a My Chemical Romance volt, de csak pár hete ismerte.
„Rengeteg oldal van, melyeken rózsaszín macikat akasztanak fel. A lányom divatnak nevezte az emót, és azt gondoltam, hogy rendben van ez így. Hannah normális lány volt. Nagyon sok volt a barátja is. Hangulatember volt, de ezt a tinédzser kornak tulajdonítottam” – mondta az anyuka a lányáról. Hannah karatetanár édesapja szerint a lány csuklóján pár héttel korábban vágásokat fedezett fel, és amikor ezt számonkérte tőle, a lánya csak annyit válaszolt, hogy ez az emo beavatás egy része, de megígérte az apjának, hogy sose tesz ilyet többé. Hannah Bond Living Disaster („két lábon járó katasztrófa”) néven volt regisztrált tagja a Bebo közösségi oldalnak, és egy olyan képet töltött fel rá, amin egy emo kinézetű lány volt véres csuklóval. Egy másik képen az iskolai füzete volt, rajta a „ma feladom” felirattal. Hannah végül az emeletes ágyára akasztotta fel magát.


A halálesetet követő nyomozásból kiderült, hogy a lány gyakran beszélt barátaival az öngyilkosság bájáról, szépségéről, „glamourjáról”, illetve hogy pár héttel korábban vált nagy rajongójává az amerikai My Chemical Romance nevű emozenekarnak. A Daily Mail arra is felhívja a figyelmet, hogy az együttes Welcome To The Black Parade című lemezén a „fekete parádé” arra a helyre utal, ahova az emók haláluk után kerülnek, valamint hogy van egy dal a lemezen, melyben elhangzik, hogy „noha meghaltál és elmentél / emléked közöttünk, hidd el, tovább él”. Az öngyilkosságot megállapító halottkém szerint az ehhez hasonló esetekben semmi glamour nincsen, viszont annál tragikusabbak. „Rendkívül aggasztónak és veszélyesnek tartom, hogy emokörökben bájos és romantikus színezete van a halálnak” – nyilatkozta a szakértő.

A vizsgálatból az is kiderül, hogy múlt szeptemberben a lány elment egy buliba a fiújával, ám nem engedték meg neki a szülei, hogy ott aludjon, így amikor hazaért, egyenesen a szobájába ment, és azt mondta, megöli magát. A lány nem használt drogokat, illetve alkoholt sem ivott halála előtt, viszont a tanára szerint az önbántalmazás egyre népszerűbb volt az iskolában az emósok körében.

személyes vélemény:

Lehet, hogy külföldön történt, de Magyarországon is volt példa hasonlóra, minden bizonnyal. Igazából ez a lány saját döntése volt, úgy gondolom nem kéne aenére fogni. A lány zene nélkül is megtette volna. Magyarországon a Children of distance nevezetű együttesnek több száma is halálról, öngyilkosságról, és az ezáltali megkönnyebülésről szól, mégse lesz mindenki öngyilkos, aki meghallja. Mert ahhoz, hogy valaki ngyilkos legyen, nem hiszem, hogy kell emo és *emo*zene. Ha valaki öngyilkos akar lenni, az megteszi. Az se bizto, hogy a fent említett Hannah menőzsből lett volna öngyilkos. Mellette lehet, hogy volt egy ok, amit se családja, se barátai, se tanárai nem tudtak. A tanár is jön azzal, hoy menő lett a karvagdosás... Menő lett, mert jött az emo hullám, senki se tudja honnan. Egy őrült, akinek festett szeme volt- biztos vagdosta az ereit és *emo*zenét hallgatott, aztán ez lett a menő... Aztán mégis mi az emo zene? Honnan jött? És hogy lett a neve emozene? Azelőtt is volt zenéje az öngyilkosoknak... Az öngyilkosok himnuszának hívták, és több országban be is tiltották öngyilkossági hullám miatt. Aztán film zene lett belőle. De amikor a film létrejött ( Szomorú vasárnap `99 ) még nem nevezték a fél világot emonak...
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!